Månstenen hälsar er välkommen till vårt område och hoppas att du kommer att trivas i vår förening. Här får du lite information om hur vår förening fungerar och vilka förmåner/skyldigheter du har som boende i vår förening.
-
Varje fastighet betalar en månadsavgift, som baseras på en budget över Samfällighetens beräknade kostnader per år.
Där ingår kostnader för t.ex. värme, vatten, sophämtning, snöröjning, sandning, tjänster från Comhem, försäkringar, underhåll av gemensamhetsanläggningarna och administration.
Budgeten fastställs varje år vid ordinarie föreningsstämma. Kostnader för garagelängor och parkerings-platser belastar inte avgiften för de hus som har garage på tomten. Därför har de en lägre månadsavgift än de hus som har garage i länga.
Samfälligheten Månstenen har ett avtal med HSB som sköter avgiftshanteringen. Som nyinflyttad kontaktar du HSB för information hur betalning av månadsavgiften sker.
Kontakt HSB: Marie Dahlberg, tfn 026-65 70 00.
-
Varje år, i samband med årets bokslut, görs en avläsning i varje fastighet för att se hur mycket som har förbrukats under det gångna året. Därefter görs en avstämning av vad varje hushåll betalat via månadsavgiften. Det betyder att en gång per år kan du få tillbaka pengar eller bli betalningsskyldig beroende på vad avräkningen visar. Även rabatt för städdag och tvättstugeavgifter hanteras i samband med denna avräkning.
I månadsavgiften för Mars sker justering av vattenförbrukning, värmefördelning, städrabatt och ev. avgift för tvättstuga.
-
Föreningen leds av en styrelse bestående av fem ledamöter, som väljs på två år. Val av styrelse sker vid ordinarie föreningsstämma, som normalt hålls i Mars månad.
Funktionärer
I föreningen har vi också funktionärer. Några är utsedda att se till att soprum, fjärrvärmecentral, tvättstuga, samlingslokal och hemsida fungerar som det ska. Vi har också en Aktivitetsgrupp som fixar lite roliga aktiviteter under året. Varje delområde har en områdesansvariga som främst ser till vad som ska göras på städdagar samt ordnar om det är mer lokala händelser just i ditt närområde. Vem som är områdesansvarig just där du bor hittar du på vår hemsida. Funktionärerna har uppdraget på ett år.
-
Information om vad som händer på området får du via:
På hemsidan finner du också kartor över området, föreningens stadgar (vilka regler vi som förening måste följa), datum för aktiviteter, mm.
Då det finns anledning, t.ex. inför större arbeten eller inköp etc. bjuder styrelsen in alla boende till särskilda informationsträffar.
Klicka på E-postlista på hemsidan och anmäl dig så får du ett mail när Månstenens hemsida har uppdaterats och du slipper missa något som berör ditt boende.
-
Soprum
Föreningen har två soprum, där du sorterar dina sopor. Kärl finns för: glas, plast, metall, små batterier, kompost, tidningar och små pappersförpackningar. Om något kärl är fullt tar man med sig soporna hem igen och slänger en annan dag, överfulla kärl och att sopor ställs vid sidan av kärlen kan medföra extra kostnad för alla medlemmar eller att kärlen inte töms alls.
OBS!! Annat avfall som ex skrymmande emballage, trädgårdsavfall, miljöfarligt avfall såsom målarfärg lågenergilampor, m.m. kör du själv till Gästrike Återvinnare.
I soprummen finns också stege, skottkärra och sandspridare att låna.
Tvättstuga
I kvartersgård 2 (röda) finns en tvättstuga och ett gym. Där kan du boka tvättid mot en avgift på 20 kr per 3-timmarspass. Bokningen gör du genom att anteckna namn och adress på en lista i entrén. Avgiften betalas en gång per år i samband med avräkningen av vatten/värme. I tvättstugan finns: en tvättmaskin, en centrifug, en torktumlare och en mangel. Tvättstugan får användas på de tider som anges på bokningslistan.
Gym
Det gemensamma gymmet kan utnyttjas av alla medlemmar, barn under 15 år får endast träna tillsammans med vuxen, kontakta gymansvarig för kod samt regler.
Samlingslokal
I kvartersgård 1 (den gula) finns en samlingslokal med pentry, som medlemmarna kan låna.
Lokalen bokas via e-post eller telefon hos den kvartersgårdsansvarige (ansvarig hittar du på hemsidan). Många bor nära samlingslokalen, visa hänsyn mot dessa genom att begränsa ljudvolymen efter klockan 22.00.
Det är alltid den fastighetsägare som bokat lokalen som är ansvarig för lokalen och den verksamhet som bedrivs där, även om denne inte själv deltar.
Parkeringsytor
Inom området finns sex parkeringsytor. Dessa parkeringar är till för dem som har garage i länga som extra parkering.
De hushåll som har garage på tomten har en extraparkering framför respektive garageport.
Naturligtvis ställs bilarna in i det egna garaget som första alternativ. Det är förbjudet att parkera inne på området. Självklart går det bra att köra in för i och urlastning men då ska bilen köras ut och parkeras omgående därefter (Securitas kan kallas ut och bötfälla bilar som parkeras på otillåten plats). Detta p.g.a. säkerhetsskäl, brandrisk, snöröjning, m.m.
Gemensamma aktiviteter
Ordinarie föreningsstämma Ordinarie föreningsstämma hålls normalt i Mars månad. Alla medlemmar är välkomna och det står också alla fritt att lämna förslag/motioner till stämman. Detta ska göras senast den 30 november föregående år.
Självklart tar styrelsen emot förslag och idéer när som helst under året. Bäst är det om styrelsen får in förslag skriftligt via mail eller i brevlådan. Kontaktuppgifter till styrelsen finns på hemsidan. På hemsidan redovisas vilka datum som gäller för möten, städdagar samt andra viktiga händelser.
Städdagar
En lördag på våren respektive hösten genomförs städdagar. Arbetet leds av de områdesansvariga och syftet med städdagarna är att sköta våra gemensamma utrymmen och områden.
Vid städdagarna finns containers uppställda för trädgårdsavfall. Datum för städdagarna finns på hemsidan.
En avgift (600kr) återbetalas till hushållet om man är med på städdagen på våren. Detta är för att motivera deltagande.
-
Vi hoppas att du/ni kommer att trivas i ditt nya boende i vår förening och vi vill återigen hälsa dig hjärtligt välkommen! Var aldrig rädd att höra av dig om det är något du undrar över, det finns INGA dumma frågor eller förslag!
Alla rättigheter reserverade Samfällighetsföreningen Månstenen © 2024 • Information om Cookies • Sidkarta • Webb: Precis Reklam i Yodo CMS